Sunday, 3 June 2012

ohooo Space U8

1st time harini kene buat partime kat Space U8 Mall..1st time jugak pergi sane...uhuuu...masuk kj tadi pukul 12 tghari..actually ni Bank Islam punya branch kene jaga dalam mall ni punya..so kitaorg akan rotate sorang2 tiap minggu..so harini is my turn..

cuak gak nak stat tadi..ala keje senang je..bukak akaun, tukar kad macam tu jer..mmg bess sbb keje rilek cumanya bosan sbb tak ramai org n paling bosan line intenet lembap dalam tu..lagila bosann...

nasebla Haji Sharudin yg keje ngn i sekali tu rajin borak..n share his experience psl kj, bisnes MLM, n tips2 nak berbisnes...so layanzz jer..dptla sedikit sebanyak ilmu berbisnes ni..basic semua sama cume plan n poin je beza..tp tak perla tu..ok jer...hentam...

so ni ade sikit reviewla psl keadaan dalam mall ni...


tu dia ade air pancut dlm mall ni..nak taw kenape?sbb mall ni di buat bwh tanah ni daripada tayar je..sbb nk kekalkan ciri2 ECO Mall tu so pakai bahan2 terbuang...n dalam mall ni xpakai air condpon supaya nmpak lebih neutral..dorg letak kipas besar mcm kt ats tu kan n air..brla xbp panas n oksigenpon terkawal...
dapatla rs angin mcm tepi pantai cmtu...xpns manepon..yg tak tahan nye dalam restoran pon xde aircond..semua pakai kipas angin beso tuu..mmg hebatlaaa..!! kalau i la kene mcm tu hari2 kj tak ade aircon mau migrainje..dala musim panaskan...haish,,xsanggup...!!


luas kan mall ni..??agaknye kalau tak ade bazar mcm ni lagila bosan tahap gaban punyer..ade Hot n ROll la tuu..:))


ha nampak luas kan?da macam umah flet pon ado...banyak lagila kedai tak bukak tp ok jugakla kedai2 lain...bess jugakk..n dlm mall ni ade panggung wayang so itujerla antara daya penarik yg paling kuat setakat ni...:p



ni uolls mesti tawkan pintu ape...yesss ni adalah pintu surauu...pintu pon da santeekkk kan???ha tgk dlm die pulak sgtla besss....



ha ni dalam surau wanita..tu nampak ape tu?tu adalah air dorg wat hiasan kat dalam surau tu ok..sbb nk kurangkn rasa haba panas tu...ni 1stla tgk surau gempak mcm ni....kalau ade budak2 ni die biarkan je...


cun kan tpt ni...?ha dtgla ramai2 boleh lepak2 sambil berbisnes... :))





2 comments:

  1. yup mmg bes ade tpt maina utk kanak2 dr baby hingga besa..masuk rm15 je wekend..lupe nk amek gbr tpt tu..hehhe..kedai mkn pon ade besss pastaaa

    ReplyDelete