Wednesday, 27 June 2012

bY : Samsung Note

Tiba-tiba teringat balik yang my bro in law ni punya hasil kerja tangan..i kagum gila2 dgn dia dari segi kekreatifan dia tu..actually dia mmg suka melukis kartun n buat lukisan grafiti macam tu la..dulu sebelum ade hp canggih dia just pakai manual jer..macam budak2 sekolah tu..kertas lukisan n water color...rajinkan...?

kalau kitalakan agak2nya nak ke kita keluarkan tu semua & bancuh wate color tu?hhahaaha...memang tak la selagi tak ade keje lain nak dibuatkan...so u guys mehla layan jap cuci mata...

























ha yang last ni rasa bukan samsung note ni..time ni die pakai Iphone...i selitkanje sekali.. :)


so amacam uollss yg ada Samsung Note??ade sesiapa nk share lukis sekali...????






Testimoni Kurus!!

Ramai client yg pakai Premium Beautiful baru2 ni bg tahu kesan pemakaian PB pada badan masing2...mmg impressive!!  :)

kalau lemak air jer lagilaa cepat nak turun...




















setakat ni je dulu..nanti ade lagi i continue ok!!!
diaorg da melakukan investment terbaik utk diri sendiri...uolllsss bile lagi???


CALL ME NOW N BOOK YOUR APPOINTMENT!!!

013 3126972













Tuesday, 26 June 2012

Wedding Adilla & HAfez

Sunday,24th June 2012

Maka berlangsungla majlis perkahwinan kawan baik i dgn hubby..sebenarnya ni kawan hubby main kancil sama2..dalama berkawan pakwe makwe jadi kawan.. :)

Majlis nikah dah berlangsung sabtu petang seminggu yg lepas belah rumah perempuan di Felda Lui Timur..





and majlis yg kami dtg di pihak belah lelaki di Soromban joo... :)





semua ladies2 K Car turun padang...





Lebih cantik dan anggun dengan Premium Beautiful....

Congratulations for both of u....  <3 <3









Monday, 25 June 2012

Holika2!!!

hahahaha...bila dapat tahu ada produk kulit yang bess terus nak je kan...so baru2 ni kitaorg layan Holika Holika...!! korang pernah dgr tak?


kedai je dah comel..belum barang2 lagi....




macam menarikkan???haaa besss ni tak sabar ni nak tengok...

so lepas dah tengok semua2 barang mmg macam2la i nak..tp i try 2 barangje dulu sebabnya barang lain i da beli online...hehehe... 




tadaaaa...Egg Soap n Sleeping Mask!!!

Egg Soap ni mmg terbaik pakai..sedapje muka lepas basuh kulit licin macam telur... :p
Sleeping Mask ni pulak besss sgt sbb ianya dibuat dari Yogurt n bau berry...cuteje bau..n boleh pakai waktu tido..

uollsss have to try!!!!

Friday, 22 June 2012

Family Day!!


Sebenarnya tak terpikir pon nak singgah padang ni tapi lepas makan malam dekat SACC Mall, my hubby terriinngginnn sgt nk bawak anak dia main kt padang kat Dataran Shah Alam..so kitaorgpon singgahla..

memang ramai malam tadi lepak sini meriah betul..ngn couple ade...mak bapak bwk ank2 main..budak2 main bola..mmg bessssla.. :)

so nk bg meriah lagi i pon  pegila mainan utk aqil (n bapak,pakcik aqil) nak main..haha...



my husb menunjukkan aksi die melastik mainan tu...hheheh..




gbr agak gelap tp still nampakkan?hheh..pak ngah nak ajar aqil main frisbie...ade lampu tuuu...




melepak penat melayan aqil berlari sane berlari sini... 



ni hasil tgn cik Ayienla ni... :))



Aqil macam2..

Semuanya hasil achik ayien yg sgt kreatif n suka sgt ambil gambar anak buah dia sorang ni...









:))

Wednesday, 20 June 2012

Colour i Love!!

Actually i saje niat jalan2 nak pergi MAC utk cari eyeshadow yg sesuai for makeup day...alih2 i jumpa benda lain n beli...bazirkahhh?? :))


cantikkan the combination of color?ceria sgt2...i like!!!



rasa mcm sweet sangat!!! haha



nampak macam terang warna blusherkan tp bila pakai ok2 jer..ok tak warna dia??



sorryla tak sempat pakai kat mata sebab da lambat nk masuk ofis...lol..
so combine this color is very cute btol tak..?n mmg lasting bila pakai...sangat2 berpuas hati!!!

next target nk beli color lain pulak...kumpul stok... :D

tak sabar nak pakai masa g Guangzhou nanti!!!! yeayyyy



HM Sri Bagan l Ikan Bakar

Korang pernah dengar tak Restoran ni...?actually restoran ni dah lama ada tp permulaannyer di buka di bagan lalang di Sepang tu..dekat Palm Resort yg baru tuu..

restoran ni is my fren punya family bisnes..dr dia kecil lagi ibu bapa dia usahakan restoran ni n Alhamdulillah bertahan sampaila sekarang siap da berkembang2 lagi ade cawangan..so cawangan terbaru yg dibuka di The Strand dekat Kota Damansara..kawasan restoran tu corner lot n sangat sesuai untuk pengunjung dtg melepak, nak ajak family ramai2 makan pon ok sbb parking banyak n luas...sangat2 selesa... :)



this is my fren owner of Ikan Bakar Sri Bagan Kota Damansara..sangat rajin dan berdedikasi..ambil berat masa pelanggan menunggu nk order n nk bayar...kagum...



hehehe...bukan senang nk bukak restoran besar macam ni..paling tak pon kene standby RM150k dalam tangan... :))

jom makan kat sini!!! macam2 ada..seafood dia fresh2 dr jeti bagan lalang... 


semoga my fren ni sentiasa success dgn bisnes die sekarang...

Tuesday, 12 June 2012

Kelas Sabtu-Belajar Produk

Kelas sabtu mmg sangat2 sesuai utk new distributor yg nak belajar n masih tak tahu pasal produk korset Premium Beautiful ni..in this class we learn about how to fitting client, how to measure n calculate the suitable size for client..n paling bess teknik soal jawab dgn client yg nak tanya macam2 bout the corset..
as a seller kt mesti kene tahu apa yg penting yg ada dlm korset ni n juga kegunaannya pada tubuh badan kitakan?n lama2 kt da senang n blh handle sendiri mcm mane nak hadapi client n pakaikan client korset..
da tak perlu nk harapkan leader da..da boleh berdikari kan..lagi senang mcm tu sbb kadang2 leader pon ade hal lain n ank buah yg nak di bantu..bukan kt sorangjer..so dari kelasla kita nk belajarkan..

n then ade story from testimoni sideline2..dr situ kita boleh take note yg ape lagi korset ni blh function pada org lain..supaya kita boleh bantu org2 yg memerlukan something utk meredakan or memulihkan sakit mereka..

banyakla penyakit yang Premium Beautiful boleh bantu..cth akk semalam cerita die lepas bersalin terus pakai pb n dlm masa 2 minggu luka dalam die da ok..sbb die tak ade rasa sakit2,lebih bertenaga,susu pon banyak utk menyusu bayi dia,perut buncit pon cepat recover..yg penting tak perlu susah2 nak balut2 bengkung yg panjang..


mana nampak mudah...??


perut menggelebeh 


tak adela nampak breast jatuh sampai ke pinggang..


sakit belakang kurang


migrain kurang,tak perlu makan ubat


period pain boleh hilang sedikit demi sedikit


postur badan tegak... :)


PM ME NOW!!!
0133126972
chukitty156@gmail.com







Sunday, 10 June 2012

Wow!!



inila tangga menuju kejayaan n impian...

berebut2 usahawan dtg dari pelusuk negeri utk merebut ilmu keemasan from our great mentor CDM KAK ANA n CDM ABG LAN...




bangga berada di dalam group yang hebat n bawah naungan org2 kuat!!!

be part of our teamm now if u want to change your life..
we will guide u  

013 3126972
chuk


Saturday, 9 June 2012

Testing Dulu..

Lega rasa bila hal yg penting da settle..hal pagi tadila buat i tak tenang selagi tak settle...hehe..
habis semua muka i nk try makeup utk prepare ape2 yg patut...nak bg ingat step by step..

so 1st i start terbabit dgn make up dgn lebih serius ni..i make up muka my biz partner masa nak pergi Diamond Nite haritu..
i asah bakat dgn diaorg dulula..testing power...dahla 4 org terus i make up tu yg tak boleh bla tuu...haha..

dis is my sideline...muka die dr 1st sampai abis touch by me..tp ni i lupe nk amek gbr sebelom die..xpela okla kan..?



ok yg dis one is my kazen..hubby i pnya kazen a.k.a my biz partner jugak.ni die tepakse pakai foundation n bedak sendiri sebab nk tggu i buat semua takut lambat...




n dis is our sideline jugak... :))




n las ni my sideline jugak...heeee...tp gbr die sblm pon i xsempat amek sbb we all kelam kabut sgt nk kejar masa time ni...


n then lepas drpd mlm ni ade my fren ni nk minta tlg i utk makeup adik ipar die nikah...what??nikah???trus i mmg rs teruja sgt2 tp takut tu lagi lebih..tp i mmg nak..terus i semangat kumpul brg sikit2...disebabkan brg makeup i da melambak2, i pon crla beg ala2 mak andam kan..senang nk bwk sane sini...


merah mak ngah!!

so my 1st model of coz my kazen yg sudi membantu...die mmg semangatje tlg i...heheh...

hahaha pelikkan??especially bab kening...adoi..baru nk try blaja buat kening jadi teballa pulak... :p


my 2nd model....my biz partner... :))

ni tak tebal sebab die nk kuar datingkan...tp too naturalla pulak... :(


3rd model...my sister...

ni upgrade sikitla kott...hehe


my 4th model is my adik ipar punyer GF...hehehe...jadije aku...haha






my last model..is my mother in laww... :))



ni pon malam tadi punya test before pagi ni...


so pagi ni kol 7 i da keluar umah nk makeup pengantin nikah...tak pernah2 kan mmg nevesss tp buat rilekje...

oppss pengantin gerakla...hehehe..tak jelas sgt...

i think mata die eyeshadow too much laa..


done!!!  sila tinggalkan komen anda how does it looks...ok...
kalau rs ok uollss nk suruh i makeup utk dinner ke pengapitke bolehla kol i ok...utk 10 customer i bg chrge murah2 je...seorang RM100 okeh...!! yihaaa....