Sunday, 19 February 2012

DeaR aQiL gOt feVer...

hi alllsss.....lamer betol nak tunggu nk update my blog ni haa..actually aqil da sebulan gakla demam panas ni, utk 1st time yg chuk rasa paling lama n terukla die demam..panas sampai cecah 40'c...yg kesian tu tengok die menggigil kesejukan tp badan panas sangat...

mulanya die demam da seminggu sebelum tu pon tp on off mcm tu la..tp bila last day ari jumaat tu amek aqil dr nurseryje dah tengok die lain macam jer..malam tu kebetulan ade nak jumpe frens yg nak beli korset..ktorg sempat singgah klinik dulu nak cek balik suhu badan die n ambil ubat..so b4 balik puncak alam we all pegi umah member tu kat kota damansara dulu..time tu badan die dah start panas sangat..n chuk just letak towel basah je dekat kepala aqil..die pulak merengekje pastu tidoo..pukul 1 lebih jugakla ktorg balik umah..n otw balik terus singgah klinik 24 jam kt alam budiman..dok ckp mmg suhu badan die sangat panas n terus die basahkan kain n letak dekat badan aqil...n doktor bagi makan ubat time tu jugak dgn letak ubat punggung..n balik umah okla kebah balik..sampai pagi..

da pagi tu demam panas datang balik samaje panasnyer macam malam tadi...


da terbaringje xlarat....  :(  yg tak tahan ibu jari mesti dalam mulut mcm pelindung die...hehehe

then makan ubat kebah balik die okla..boleh main2 cakap2 macam tak ade pape je demam die tuuu...muka mmg kecian tengok...n tengahari tu demam balik...walaupon da mandikan die, da letak asam jawa kt badan n kepala still mcm tak ade kesan..ubatpon da bagi macam x function...

petang tu ktorg shoot terus pergi shah alam rumah mak mertua, n bila tengok condition aqil sampai ke maghrib still panas ktorg terus bwk die pergi klinik untuk cek darah die..so resultnyer darah die ade banyak sel darah putih means banyak kumanla tuu..n doktor suggest pergi hospital untuk rawatan lanjut..n malam yang sama bwk aqil pergi DEMC..tunggu punyerla lame sekali biler da jumpe doktor diepon suruh pergi gov hospital...so berlari ke sungai buloh pulak...time tu da nak dekat 12am jugakla..so balik umah packing barang aqil, chuk, husband, mil n adik ipar pon pergila same2 ke sg buloh..gov hospitalkan biaserlaa mmg ramai...dr kol 1 lebih sampai nak dekat kol 5 am baru dapat result semua n check in kt sane..huh mmg letih n mengantok giler2...end up nyer chuk stay ngn aqil kat hospital n dorang semua balik umah...




kesian hubby sampai barai mata die..da tu pagi tu nak dtg balik hospital bwk barang chuk...sudahnyer mcm ni laaa....


aqil biasela biler da sihat sikit posing jerla bila nak snap pic die..perasan betul budak ni...org balakang tu yg sakit mata lebih...hahaha...cian abahhhh.......



tok ma n tok abah suapkan aqil makan..baru aqil selera nak makan..berat dari 7.4kg turun ke 6.8kg..demam n sakit tekak punya pasal tak lalu makan..kurus baby mama ni...



mommy acik pon datang tengok aqil...



time2 lapamg dah bosan menunggu dalam wad, bawak aqil g main..tgk heppyje biler ank sihat n aktif..lega rasa..risau biler sel darah putih byk sangat macam2 boleh jadi..rupanya untuk baby dalam usia ni memang standard akan kene virus cuma silap chuk tak bagi aqil makan ubat ikut time..chuk pikir tak elok kerap bagi makan ubat tapi chuk silap..antibiotik biler doktor suruh makan sampai abis tu abiskanla..sebabnyer biler dorang kat nursery berjangkit balik..tu la sebabnye tuu...

Alhamdulillah aqil sihat selepas seari dalam wad..so masuk ahad pg tu..balik isnin tengahari..alhamdulillah Allah permudahkan segalanya...n kene folow up check up isnin minggu depan supaya nak paastikan yang antibiotik yang diaorg bagi tu membantu lawan virus sel darah putih ke tidak..so okla lepas tuu...


video

this video on monday yang ktorg pergi check up untuk ambil darah aqil nak tengok tahap sel darah putih dah berkurangan or tak..so far semua ok n aqil makanpon banyak...hehehe...













No comments:

Post a Comment