Wednesday, 4 January 2012

tHe GoOd EffeCt.. :)

yess yang ni mmg best sangat nak story mory kat orang..of coz la ramai yang nak tau kan ape kesan dari pakai korset premium beautiful ni...actually banyak sangat kesan yg of cozla bagus sebab die banyak pada kesihatan kiter..bergantung jugak pada individu tu sendiri..yang chuk pernah tengok adalah boleh concieve utk pregnant,ade yang migrain kurang jus like my MIL laa..die pon pakai sebab pikir utk kesihatan die, keputihan kurang, period pain kurang, utk slip disc bg lelaki, berat badan kurang..ha yang bab ni mesti ramai wanita2 kt luar sane suke dengarkan..?ha memang sangat betol n terbukti dah ramai yang pakai berat badan turun n ade shape lagi.. :)
tu masing2 punyer rezekilakan..dapat ape yang diaorang nak, bukan takat yang diaorg nak je, malah kesan yang lebih baik dari tu pon boleh dapat...
mcm chuk pulak,1st tujuan n niat nak sangat2 pakai korset premium beautiful ni adalah untuk men'cover' perot yang buncit ni da ngalahkan anak 6 da rasenyer..so lepas 3 bulan je pakai korset ni secara konsisten memang ternyata perut tu mengempis tak macam mase sebelum ni..mmg tak sangkalaaa dengan pakai korset je boleh membantu mengempiskan perut..heppy sangat2 rasanya..


 time ni betul2 baru lepas abis pantang dalam hari ke 50 macam tu kot..tembam lagi..
 n then selulitpon berkurang jugak...kaler gelap n kesan selulit jadi pudar sikit2..dekat perut dekat peha semua jadi pudar balik..
n kesan yang amat ketara lagi of cozlaaa berat badan berkurangan sehingga mencapai tahap piawaian sebelum berkahwin iaitu 48 kg...ngeh ngeh ngehh...ha hebatkan korset ni..?sebab tu bukan calang2 harganye..adela sebabnye kenape barang tu mahal..sebab kualiti n bahan yang digunakan tuu..FIR (infrared) yang ade dalam jahitan korset tu yang membantu sebenarnye..untuk membakar lemak dalam badan n tu yang bantu shapekan badan chuk balik..


 yang ni time raya...1st day raye after baru setengah bulan konsisten pakai premium beautiful..cepatkan..?lagi2 time puasa memang cepatla turun...
dari segi breastfeeding pon Alhamdulillah air susu bertambah2..da 9 bulan da full breastfeed aqil...n specialnye long bra korset ni walaupon breast chuk da bengkak sebelum pam, tapi susu tu takkan mengalir kuar or bocorla..mmg fungsi long bra ni salah satunye utk menghadkan pembocoran susu disamping menambah susu..ha 2 in 1 la tu kirenyer..


ade lagi kelainan yang chuk mula2 tak perasan...badan tak rase letih sangat macam sebelum ni..sebelum ni takyah cakapla..tido lewat tu memangla, bangun pulak da awal..kat opis yang tak boleh tahannyer mengantuk tu..mengantuk yang teramat sangat sampaikan tutup mata sekejappon boleh da mimpi terus..dekat kaunter tu pon boleh mengantuk sampai tersengguk2la..da macam head banging daa..tapi bilerje pakai pb ni terus seharian segar, kadang2 mengantuk tu adela tapi tak kan sampai tutup mata punyerlaa..
sebabnyer biler chuk pakai korset ni especially waist sniper tu, die tegakkan badan chuk taw so otak kiter perlukan oksigenkan..dengan mudahje oksigen tu sampai ke otak..otak pon functionla..hehehee..tu la yang chuk perasan..
so benda2 lain tu utk punggung bagi nampak mantap n sexy n padat, breastpon da 'up'..sakit belakang akibat epiduralpon hilang..semua ni bukan nak cakap aperla..semua sebab bantuan korset premium beautiful ni..tak perlu chuk nak makan ubat bagai, sapu ape2 ke, tak perlu,,just wear it and u will know it... :)

No comments:

Post a Comment