Friday, 23 December 2011

My 1st TIme Experience!!!

okay nak citer pulak pasal pengalaman 1st time bersalin ni kan mmg mcm2la kesan yang tak bess i kene..mase preggy dulu mmg gomok gilerlaa..bayangkanla dari berat asal 48kg boleh naik mendadak sampai 65kg mase nk last2 bersalin tu..ha hampir 20 kgkan..huh..mase tu mmg asek pikir nk melantakjerlaa..tak kisahla org kate macam godzilla ke dinasour ke janji dapat makan..


ha ni mase zaman bujang2 dulukan...kurusla jugakkn...hehehee


ha ni tengok...ms 8 bulan ke 7 entah ni...lainkan?mcm tak percaya...
so lepas bersalin tu pon still berat lagi jugak cume makin lame makin menurun sikit2la...tp yg tak turunnye perut yg buncit n berselulit teruk tu..kat peha lagi, breast toksah cakapla gelebehjekan..yerla ade isinyer mmgler gituu..


keje pulak dekat kaunter lagila orang sekeliling perhatije kiter ke hulu ke hilir..yang tu paling segan tu sbb actually i ni mmg memiliki bust yg biggerla jugak..so jalan sikit gegar sikit, jalan byk mau gegar satu bank tu kang..n yang paling malunye sbb bukan setakat besarje tapi macam jatuh, pakai bra yang ade span n berwire pon still tak membantu langsung..lagi nampak melebarje ke tepi, penyekla..hish..mcm2la pendek kate burukla rupenyer...
biler da macam2 sgt kekurangan dirasai kat diri sendiri ni mulerla rase down sgt..yerla kesan drpd pregnant tu  xilang lagi, kulit pon kusam je..so dgn hati yg terbuka n perasaan yg membara2 n semangat yg berkobar2 i pon  apelagi tak bleh tahan terusla kasi order premium beautiful satuuu!! huhuhu...tp tu pon start pakai dalam bulan puase gakla,,kirenyer da 3 bln kot abes pantang...da start keje la mase tuu..
dan yg paling seronok sgt walaupon baruje pakai sehari ramai geng2 ofis tegur cakap da kurus, kurus sgtla nampak..dorang xpecaye dari gomok yg gomok jd kurus yg mcm anak dara..hee heee..






Thursday, 22 December 2011

Me & Premium Beautiful... :)

Actually i pernah dengar n dah lame tau pasal korset Premium Beautiful ni..cumanye tak pernahla nak tengok mcm mane materialnye, bp pieces nyer, ape yg ade pada korset tu, ape yg bagus & ape pentingnyer korset tu pada kiter..

Lagila waktu yg taw pasal korset ni pon waktu bujang lagi..dgr je org pakai..tapi tak pernah pulak orang tu nak tunjukkan...so lagila tak amek port pon..yang dok pikir time tu nak enjoyjer abehkan duit..sihat ke tak ke ape pedulikkan..aslkn dpt je duit gaji masuk g enjoy, shopping, kadang2 bukan cukuppon duit gaji nak shopping tu tapi sebab kaki shopping especially barang make up, huh rembatje..

so biler umur makin meningkat da nak kawin pulak..duit lagi tuu..tapi tak pe..pulonla buat ot..n las2 buat loan gak sebab duit yg ade tak berape nak cukupkan...huhu..husband pulak baru je keje setahun jagung so samerla takde simpanan..samela kami yer...hehe..

dalam mase sebulanje kawen da pregnant..Alhamdulillahla rezki Allah nak bagikan..terima jerla..husband suke walaupon mak die bising sebab takut ktorg xpuas enjoy..tapi nak jadikan jadilaa..nak di pendekkan cerita waktu pregnant tu pulak mabok terok..bulan pose lak tuu..apelagi pose pon dapatla beberape hari jer..haha..tp da ganti ok.. :)

n then bersalinla bulan 3.2011 Muhammad Aqil my cute son..Alhamdulillah..tp yang tak tahannyer kesan paling teruk yg mmg sangat malula sblm n selepas bersalin adalah stretch mark yg buruk sekali kat perut ni haa..mase awl 6 bulan pregnant ok lagi,,makin besar perot makin hitam n berbekas perot,satu sebab gatal so garula kan,satu sbb bekas getah pakai suar..mmg sedih n malu sgtla ngan husband,dgn nurse doktor apetah lagi..biler baby da kuar tu perghhhh lagi la perut tu ngn hitam berdengungnyer, dgn telipat2 daging, dgn sakit ceaser lagi..adooiii..sabo jerla..nk pakai bengkung tak boleh sbb takut terbarai..so tahankan jerla sakit nk bangun duduk sume..dalam 3 minggu gakla baru laju sikit bergerak..tp yg tak berubah, perut yg buncit n hitam..mak pon bgla petua letak limau+kapur..sekali dua pakai okla..tapi biler da berkali2 mau meroyan nak pakai..pedih kot..da jadi melecet..geramje..yg si husband pulak dok tegur2..

Disebabkan husband ku yg suke sgt menegur, atlast i pon risik2la kat husband i punyer kazen ni..my biz partner skg ni la..actually die ni mmg byk sgt info nk sharing ngn sedare,n kebetulan die selalu lpk umh after balik keje lawat i la kan sambil chit chat..i pon mintak pendapat die mcm mane nk kasik ok balik perot ni, nak pakai ape utk bagi putih balik,kasi ilang selulit, kasi up sikit breast n of coz la ilangkan buncit ni kan..dgn care yg paling jimat n tahan lame..so die suggest pg spa, tp bile pikir balik hish takkanla nk pegi tiap bulan kan..ade mase ke?ade sen ke?hish xjimat xjimat,,n then die teringat yg die pernah beli korset premium beautiful ni la..i siap suruh die tnye kwn yg die beli tu boleh ilang selulit ke ape ke, rupenyer mcm2 korset ni bleh membantu..walaupon harge mahal tp tanpa ragu2 i say yes i want it! walaupon tau yg nk byr installmentpon mcm tak cukupjekan tp ahhh tu lain kire, nk jugak nk jugak,,walaupon husband bebel2kan tp tak kisah sebab utk die jugak dr die komplen2 tp i tak usaha ape2 nanti kang carik lain da susah..hehehe..nauzubillahla tu..

so minggu tu trus aisyah dtg fitting n beberape ari lepas tu aisyah dtg lg bwk set i yg i pakai sekarang ni laa.. :)
ingat lagi waktu tu bulan puase n nk keluar g berbukala tu..semangat nk cantik punye pasal pakaije terus..bau kedai lagi tuu...kekeke...



FOr aLL Ladies out there yang nak ade perubahan dalam diri dari segi fizikal n mental, apelagi jgn lepaskan peluang..just call me or boleh pm at my number 012 3725922..
Anda pasti dapat ape yg anda ingini..!!